Dikketruiendag

  • 12 feb 2019

Beschrijving

Dinsdag 12 februari 2019.

Dikke truiendag op onze school !

 

 

Beste ouders

Onze school  heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Maar er is natuurlijk meer nodig. Het thema van Dikketruiendag van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen.

Ook in de winter ruilen we de auto voor onze fiets. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit.

Onze school gaat in op de oproep van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid: we promoten de fiets en nemen deel aan Dikketruiendag.

Als MOS-school doen we, binnen onze lopende actie “Helm op, fluotop”, nog eens een extra oproep om zeker op dinsdag 12 februari 2019 de kinderen met de fiets naar school te sturen of de kleuters met de fiets naar school te brengen.

Denk er wel aan om enkel met een degelijke fiets op pad te gaan, die prima in orde staat.

Ook een fluohesje en fietshelm dragen blijft de boodschap. Veiligheid boven alles.

Wie gaat de uitdaging aan? Wie weet hangt er wel iets aan vast !

Milieuvriendelijke groeten

De leden van de milieuwerkgroep